vog online
Zakelijk

Aangevraagd en wat gebeurd er dan?

Je hebt een vog online aangevraagd, dan heb je misschien vragen hoe het werkt en wat er dan precies gebeurd achter de schermen? Om te beginnen wordt er een bepaalde tijd teruggekeken of je een strafblad hebt, het kan voorkomen dat er meer dan vier jaar wordt teruggekeken. De functie die je wilt gaan vervullen bepaald de tijd hoever er wordt gekeken. Er is bij het terugkijken een uitzondering, heb je een zedendelict begaan dan wordt er niet een bepaalde tijd teruggekeken maar alles. De kans dat je dan nog een vog krijgt is eigenlijk niet aanwezig.

vog online

Vog is belangrijk voor een werkgever

Een vog online aanvragen is belangrijk voor een werkgever, de kans als je een verklaring omtrent gedrag hebt is de kans over het algemeen kleiner dat je een misstap zal begaan. Een bedrijf wil zekerheid dat je niets op je kerfstok hebt, zeker als je met kwetsbaren werkt zoals kinderen of in de verzorging. Maar ook als je met geld werkt, een functie bij een bank dan eist de werkgever dat je geen strafblad hebt. 

vog online

Wanneer krijg je geen verklaring?

Er zijn delicten waarbij je geen verklaring omtrent je gedrag krijgt, maar ook als je actueel de fout in bent gegaan en dit je functie in gevaar brengt. Heb je een greep uit de kassa gedaan tijdens je werk als caissière dan is het niet vreemd dat je niet bij een bank kunt werken. Er wordt gekeken naar relevantie en hoe actueel het delict is wat je hebt gepleegd. Wordt er binnen de vier jaar niets gevonden dan wordt er ook niet verder gekeken, wordt er in die periode wel iets gevonden dan wordt er in de meeste gevallen wel langer gekeken.