aanbod in transferpersen
Zakelijk

Bedrukte textielstukken of mokken nodig? Schaf een transferpers aan

Als je af en toe een shirtje of een willekeurig ander artikel naar keuze wenst te laten bedrukken, dan plaats je hiervoor waarschijnlijk een bestelling bij een externe specialist op het gebied van bedrukkingen. Wanneer je echter, waarschijnlijk om zakelijke redenen, grotere aantallen producten wil bedrukken, dan wordt het interessant erover na te denken dit zelf te gaan doen. Als het gaat om textiel en mokken kun je hiervoor uitstekend een transferpers aanschaffen. Een transferpers functioneert op basis van druk en hitte. Het door jou gekozen ontwerp wordt hierbij via een speciale folie op het product overgebracht. Voordeel is dat dit een makkelijke werkwijze is die door iedereen uitgevoerd kan worden. Bovendien levert dit keurige resultaten op jouw kledingstukken en mokken op, resultaten die ook nog eens zeer lang in oorspronkelijke staat blijven. Het aanbod in transferpersen is redelijk divers. Hieronder lees je wat de belangrijkste soorten transferpersen zijn.

aanbod in transferpersen

Welke soorten transferpersen zijn er zoal?

Er zijn diverse hoofdcategorieën transferpersen verkrijgbaar. In elke categorie vind je vervolgens ook weer varianten, waarbij onder meer verschil zit in de afmetingen van de pers. Hoe dan ook: dit zijn de belangrijkste hoofdcategorieën die je moet kennen:

• Textielpersen. Dit is vermoedelijk de categorie transferpersen die het vaakst wordt gebruikt. Uiteraard zijn textielpersen speciaal ontwikkeld voor het bedrukken van kledingstukken. Er zijn uitvoeringen waarbij je de pers handmatig bedient, maar ook kun je bij sommige varianten de druk automatisch door de machine laten genereren.

• Transferpers voor petten. Deze pers kenmerkt zich door de hitteplaat die enigszins gebogen is. 

aanbod in transferpersen

• Mokkenpers: deze is speciaal ontwikkeld voor het plaatsen van bedrukkingen op mokken. Bij deze pers is het gebruikelijk dat je de druk met de hand levert. Let op: de meeste mokkenpersen en bijbehorende accessoires richten zich op mokken van het standaardformaat van 80 millimeter.