Bitcoin koers
Financieel

De koers van de Bitcoin

Als je een beetje onderzoek doet naar de Bitcoin koers dan zal je zien dat er koersverschillen zijn. De koers wordt bepaald op de belangrijkste exchanges, deze koers is gebaseerd op vraag en aanbod. Iedere aanbieder heeft een eigen marktplaats, deze marktplaats schept een interne werking en bepaald uiteindelijk de koers. Een spotprijs wordt de prijs genoemd van de omwisselkoers bij directe betaling en levering. Voor deze prijs wordt de Bitcoin naar je wallet overgemaakt. Het woord is afkomstig uit de Engelse term ervan.

Bitcoin koers

Professionalisering van de koers

Er is behoefte aan om de Bitcoin koers op een professionele manier vast te kunnen stellen. Beleggers kunnen zo contracten beter verwerken en inspelen op de koers. Een professionele koers zal eerder beleggers aantrekken, nu spelen de jonge beleggers erop in door de hevige schommelingen van de wisselkoers waarmee zij veel geld proberen te verdienen. Nog steeds wordt er omgerekend naar euro’s, is het moment daar dat we weer een schuldencrisis hebben moeten we omreken van euro naar Bitcoin.

Bitcoin koers

De toekomst van de Bitcoin

Beleggers zien de Bitcoin in de toekomst als digitaal goud, dit zal zeker gebeuren wanneer de huidige financiële markt niet meer te houden is met betrekking tot de schulden. De Bitcoin koers zal dan wel meer stabiel moeten zijn dan die nu is, nu bepalen onervaren jonge beleggers de koers die daardoor onstabiel en zeer wisselvallig wordt. Omdat het ook een open netwerk is die toegankelijk is voor iedereen, kan iedereen meedoen. Mensen met te hoge verwachtingen slaan de plank mis, daarom is het goed je eerst te verdiepen in de Bitcoin voordat je ermee handelt.