blockchain training volgen
Zakelijk

De opkomst van Blockchain als database

Wie werkt voor of zelfs aan het hoofd staat van een bedrijf of instantie waar vernieuwing en modernisering worden omarmd, die heeft ongetwijfeld al het nodige gehoord en gelezen over Blockchain. Blockchain zou je kunnen zien als een database waar je gegevens en transacties opslaat. Dit systeem werkt op basis van virtuele blokjes die door de betrokken partijen ondertekend worden en vervolgens vergrendeld in de database worden opgeslagen. Het systeem werkt op basis van de overtuiging dat hier geen centraal middelpunt bij nodig is. Dit is dan ook het volgende belangrijke verschil ten opzichte van wat oudere databasesystemen, die doorgaans altijd met een vast middelpunt werkten. Je kunt dus stellen dat alle computers of gebruikers een beetje eigenaar zijn. Dit maakt het voor internetcriminelen veel moeilijker om gegevens te stelen. Werken met Blockchain vergt overigens wel een omslag in denken en werken. Daarom is het slim om een Blockchain training te volgen, iets dat je door een aantal medewerkers zou kunnen laten doen.

Wat leer je op de Blockchain training?

Per cursusaanbieder kan het natuurlijk verschillen, maar in principe kun je er vanuit gaan dat je in een dag de basisprincipes van Blockchain kunt leren. Verder leer je hoe je bestaande businessmodellen kunt veranderen en verbeteren door van deze techniek gebruik te maken. Verder kun je leren van voorbeelden uit het werkveld, alwaar al voorzichtig van Blockchain wordt gebruikgemaakt. 

Let op deze factoren als je Blockchain introduceert

Wanneer Blockchain zou willen introduceren in je organisatie, dan is het belangrijk dat je voltallige personeel snel leert om hier goed mee te werken. Een of enkele grootschalige cursusdagen opzetten lijkt hiervoor een goed idee. Verder is het essentieel er rekening mee te houden dat het Blockchain-systeem dankzij de complexe berekeningen zeer veel energie kost. Er dient dus voor gezorgd te worden dat je deze energie ook kunt leveren.