aanstekers
Zakelijk

Geen aansteker in huis? Tijd om er geen eentje te kopen!

In principe is het natuurlijk zo dat elke woning anders is, maar sommige dingen zijn ook overal een beetje hetzelfde. Zo is er vermoedelijk een lange lijst met voorwerpen en prullaria op te stellen die je in zo goed als elk huis wel tegenkomt. Er mag verondersteld worden dat een aansteker ook op deze lijst zou voorkomen. Mocht je nog geen aanstekers in huis hebben, dan is het eigenlijk wel een warme aanbeveling waard er binnenkort eens eentje aan te schaffen. Want een aansteker gebruik je zeker niet alleen om sigaretten mee aan te steken of het gasfornuis mee werkend te krijgen. Lees hieronder over enkele situaties waarin aanstekers uitermate handig zijn.

Voor sfeer bij lange winter- en zomeravonden

Nederland is een land met duidelijke verschillen tussen de seizoenen. Elk seizoen heeft wel zo z’n charme en nadelen. Zo is de winter uiteraard erg donker, maar biedt deze periode ook de gelegenheid je woning op fraaie wijze te verlichten. Kaarsen horen daar ontegenzeglijk bij. Welnu, aanstekers zijn nu eenmaal de veiligste en meest comfortabele manier om deze kaarsen aan te steken. Overigens worden kaarsjes ook regelmatig gebruikt op zomeravonden, juist op die avonden waarop het bij donkerte nog steeds te warm en te gezellig is om naar binnen te gaan. Een paar kaarsen verschaffen je dan toch het benodigde licht.

aanstekers

Bij plotselinge uitval elektriciteit

Deze situatie is eigenlijk nog belangrijker dan de beschreven situaties hierboven. Als de elektriciteit plotseling uitvalt in de avond of nacht, dan zit je namelijk simpelweg in een donker huis. De meest voor de hand liggende manier om dan toch nog wat licht te maken is via kaarsen. Uiteraard moet je dan wel een aansteker in huis hebben om deze kaarsen daadwerkelijk te laten ontbranden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *