domeinnaam kiezen
Zakelijk

Is een domeinnaam kiezen lastig?

Je bent een startende ondernemer en wil je graag ook online bekend maken. Dan is het natuurlijk van belang om ervoor te zorgen dat je een website hebt. Echter is jouw domeinnaam kiezen lastiger dan gedacht. In welke niche ga jij ondernemen? Bovendien is een domeinnaam van belang om beter gevonden te kunnen worden. Hiervoor is een site aanmelden Google belangrijk.

Niet alleen is het vriendelijker voor Google. Denk ook aan het feit dat jouw website overal komt opduiken. Zorg dus voor een pakkende domeinnaam waar jij graag jouw naam aan wilt hechten! Maar hoe kies je dit eigenlijk? Kies jij voor een naam wat hetzelfde is als jouw bedrijfsnaam, of zoek je het wat breder?

domeinnaam kiezen

17 tips hoe dat jij jouw domeinnaam kiezen kan

Je staat op het punt om een domeinnaam te kiezen. Echter kom je er al snel achter dat veel namen al gebruikt zijn. Volgens klikproces.nl zijn er inmiddels 5,7 miljoen namen geregistreerd. Dit houdt in dat de kans zeer aanwezig is dat jij weer terug naar de tekentafel moet om iets nieuws te bedenken!

Heb je een andere keuze moeten maken en is deze nog niet in gebruik? Wacht dan niet te lang en kies ervoor om hem direct te registreren. Ook wordt er sterk afgeraden om cijfers te gebruiken in een URL. Potentiële klanten zitten er niet op te wachten om een onderzoek uit te voeren of dat het bijvoorbeeld de cijfer nul is of de letter.

domeinnaam kiezen