iso 9001 certificering kosten
Zakelijk

Iso 9001 certificering: de kosten die erbij komen kijken

Goede en constante kwaliteit is niet alleen belangrijk voor jou en je bedrijf maar met name voor je klanten. Het is lastig voor een opdrachtgever om te bepalen of er sprake is van kwaliteit bij een bepaald bedrijf. Daarvoor kun je echter certificaten halen. Een iso 9001 certificering brengt kosten met zich mee maar die kosten verdienen zich zelf net zo makkelijk weer terug. Het kan je namelijk zomaar extra werk opleveren als je zorgt dat de kwaliteit binnen je bedrijf op orde is en dat je dit ook kunt bewijzen. Daarvoor is zo’n certificaat erg handig.

Normeisen

Wat is iso 9001 certificering?

De ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. In vrijwel iedere sector is ISO 9001 een begrip: het is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. ISO 9001 wordt gepubliceerd door de International Standardization Organization (ISO), tot stand gekomen door een samenwerking tussen organisaties wereldwijd en door de wol geverfd door toepassing in talloze bedrijven. Je kunt je dus wel voorstellen dat het een autoriteit op het gebied betreft. Ongetwijfeld heb je er al wel eens van gehoord als je een eigen bedrijf hebt. 

Organisatie

Waarom is kwaliteitsmanagement belangrijk?

Kwaliteitsmanagement komt eigenlijk terug in vrijwel alle onderdelen van het proces in je organisatie waardoor je product of dienst tot stand komt. Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat je organisatie goed beheerst wat nodig is om te zorgen dat je product of dienst aan alle behoeften, eisen en wensen voldoet. Dat is prettig voor de klant en andere belanghebbenden. Daarbij moet je denken aan wetgeving. Met iso 9001 kwaliteitsmanagement ben je namelijk constant kwaliteit aan het waarborgen en verbetering aan het signaleren.

De kosten

De kosten kunnen verschillen per organisatie die het met jou oppakt maar je hebt al voor minder dan 2000 euro de juiste documenten in huis om aan deze voorwaarden te voldoen. Daar hoef je het dus zeker niet voor te laten.