onderstel auto
auto techniek

Undercarriage: wat is het en wanneer is het aan vervanging toe?

Van alle machines zijn er maar weinig die kunnen functioneren zonder undercarriage. Ze hebben dit allemaal nodig als basis voor de werking van de machine. Maar wat is een undercarriage, en hoe weet je dat deze aan vervanging toe is? Dat ontdek je allemaal hier.

Een undercarriage is een onderstel

Undercarriage

De term undercarriage is in feite een letterlijke vertaling van het Nederlandse woord onderstel naar het Engels. In de industrie en de bouw wordt de term undercarriage nogal eens gebruikt maar er is dus ook gewoon een Nederlands woord voor. Het onderstel is een zeer belangrijk onderdeel van je machine want dat is waar alles op leunt. 

Een verzamelnaam

Undercarriage is dus in feite een verzamelnaam. Dat geldt daarom ook voor de term onderstel. Het onderstel bestaat namelijk eigenlijk uit meerdere onderdelen. Dat betekent dat wanneer er iets aan de hand is met het onderstel, het ook niet altijd op dezelfde manier gerepareerd kan worden. Daarvoor is hulp van een specialist nodig.

Op locatie

Wanneer je met grote machines werkt dan weet je als geen ander hoe vervelend het is als eentje ermee ophoudt. Het is namelijk heel belangrijk dat je een machine kunt blijven gebruiken voor de looptijd van een project. Je kunt het je echter niet altijd veroorloven om een monteur op locatie te hebben die verstand heeft van al je machines. Wat dan een betere optie is, is om een specialistisch bedrijf in te schakelen dat naar jouw locatie kan komen om de undercarriage te bestuderen en waar nodig te vervangen. Veel van deze bedrijven kunnen niet alleen een naar de locatie komen wanneer je machine al kapot is. De echt goede specialisten bieden ook de mogelijkheid aan om simpelweg langs te komen voor onderhoud. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *