Kerstpakket
Zakelijk

Waarom je nu al een kerstpakket uit wil zoeken

Het is zomer en de temperaturen lopen op. Dit is niet bepaald een periode waarin je nadenkt over wat je gaat doen met de feestdagen. Toch is dat geen gek idee. Althans, als we het hebben over een kerstpakket. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit misschien wel het beste moment op een kerstpakket te kopen. Het is iets waar veel mensen op dit moment helemaal niet mee bezig zijn maar dat betekent niet dat de kerstpakketten niet al klaar liggen voor je.

Medewerkers

Waarom nu?

Een kerstpakket geeft een werkgever doorgaans aan zijn werknemers rond de feestdagen in december. Daarin zit een cadeau of meerdere cadeaus om de werkgever te bedanken voor zijn inzet. Een kerstpakket wordt dan ook vaak pas aan het einde van het jaar uitgezocht. Dat is echter het moment dat iedereen hier mee bezig is en je kunt je dus afvragen of het niet slimmer is om eerder te bestellen. In de zomer liggen de prijzen namelijk lager. Bovendien heb je veel meer keuze als het gaat om kerstpakketten. Er is immers nog niets op; alles ligt nog op voorraad. 

Groot assortiment

Waarom is de prijs lager?

Omdat het logisch is dat in het hoogseizoen de prijs omhoog gaat. Een kerstpakket wordt amper verkocht in de zomer en dus verlagen leveranciers de prijzen. Zo kunnen ze alsnog klanten trekken ook al is het nog niet het juiste seizoen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor airco’s en ventilatoren. Deze zijn goedkoper in de winter, wanneer ze amper worden verkocht.