Financieel

Zo vraag je eenvoudig een zakelijke lening aan

Heb je een eigen onderneming en gebruik je momenteel je privérekening voor je onderneming? Er bestaat dan een grote kans dat je helemaal het overzicht kwijt bent op financieel gebied. De gouden tip hiervoor is om een zakelijke rekening aan te vragen. Een zakelijke rekening heeft veel voordelen. Eén van deze voordelen is dat je daarmee een zakelijke lening kan aanvragen voor verschillende doelen. Wil je graag meer weten over het aanvragen van een zakelijke lening? Lees dan snel verder om erachter te komen hoe je eenvoudig een zakelijke lening kan aanvragen.

De zakelijke rekening

Het grootste voordeel van een zakelijke rekening is dat je een overzicht krijgt in financiën van je onderneming. Het is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar het is wel handig voor je onderneming. De zakelijke rekening zorgt ervoor dat je de onderneming en je privéleven gescheiden kan houden.  

Wanneer je een zakelijke rekening hebt aangevraagd, kom je tegenover de rest heel professioneel over. Je kan met een zakelijke rekening makkelijk een zakelijke lening aanvragen. Je krijgt een aparte pinpas die je kan gebruiken. Een zakelijke rekening biedt mogelijkheden voor onder andere een zakelijke spaarrekening. Dit kan altijd goed van pas komen wanneer je geld op zij moet zetten voor later. Hiernaast kan je vanuit een zakelijke rekening het salaris van je personeel uitbetalen.  

Waarom een zakelijke lening?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een zakelijke lening af te sluiten. De eerste reden kan zijn omdat je apparatuur of machines moet aanschaffen voor je onderneming. Dit zijn vaak hoge bedragen die je niet zomaar kan ophoesten. Bedrijfslening is hier ideaal voor, omdat je deze apparatuur of machines dan makkelijk kan betalen en je daar geen stress over hoeft te hebben.

Zit je onderneming momenteel in een te klein bedrijfspand? Financiering aanvragen is een goede manier om het bedrijfspand uit te breiden of zelfs helemaal naar een ander pand te verhuizen. Een zakelijke lening kan je ook gebruiken om bijvoorbeeld een bedrijfsauto te kopen. Je gebruikt een zakelijke lening dus eigenlijk voor grote uitgaven die je niet zomaar kan betalen. Je kan de zakelijke lening dan afbetalen op een tempo dat voor jou mogelijk is.

Zakelijke lening aanvragen

Voor een zakelijke lening zijn een aantal vereisten waaraan je moet voldoen. Zo moet je een onderneming hebben in de vorm van bijvoorbeeld een eenmanszaak of een besloten vennootschap. Hiernaast moet je genoeg omzet hebben om in aanmerking te komen waarbij je ook een positieve winst en eigen vermogen hebt. Een zakelijke lening kan je eenvoudig online aanvragen. Hier heb je wel een aantal documenten voor nodig.

Als eerste heb je een jaarrekening nodig van je onderneming. Op basis van de jaarrekening wordt er gekeken of je onderneming financieel goed functioneert. Hiernaast moet je af- en bijschrijvingen aantonen die je hebt op de zakelijke rekening. Aan de hand van deze documenten krijg je een aanbod die je kan accepteren en weigeren. Wanneer alle documenten zijn overhandigd, kan je zelf kiezen wanneer de uitbetaling moet plaatsvinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *